Sastojci:

Biskvit:

  • 4 jajeta 
  • 125 g šećera 
  • kesica vanilin šećer 
  • 75 g brašna 
  • 50 g skroba 
  • 30 g kakaa 

Fil: 

  • 6 listića želatina 
  • 150 g milerama 
  • 200 g posnog svežeg sira 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 100 g borovnica 
  • 100 g kupina 
  • 50 g ribizli 
  • 200 g slatke pavlake 

Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca pa žumanca umutite sa 6 kašika vode, šećerom i vanilin šećerom. Posebno umutite belanca, sjedinite sa žumancima, dodajte brašno, skrob i kakao. Dobro izmešajte. Smesu stavite u pleh obložen papirom za pečenje, pecite desetak minuta, a potom okrenite na kuhinjsku krpu posutu šećerom i odlepite papir. Urolajte zajedno s krpom i ostavite da se hladi.

Natopite želatin da omekša. Izmiksujte svež sir s mileramom i šećerom u prahu. Voće usitnite u blenderu i potom propustite kroz gustu cediljku. Omekšali želatin izvadite iz vode bez ceđenja, otopite, umešajte u voćni pire i sve zajedno dodajte smesi od sira. Umutite slatku pavlaku pa 2/3 šlaga umešajte u fil.

Hladni rolat razmotajte, premažite filom i ponovno urolajte. Rolat dekorišite ostatkom šlaga i, po želji, voćem i šećerom u prahu.

Recepte piše: Marija Jakob