Sastojci:
- 300 g mlevenog goveđeg mesa bez masnoće
- 300 g mlevenog svinjskog mesa
- 100 g sitno seckanog luka
- maslac i ulje za prženje
- 2 dl mleka
- 2 kriške tosta
- 15 g seckanih inćuna
- 2 jajeta
- so, biber
Sos:
- 50 g maslaca
- 60 g brašna
- 1 l vode
- 10 g sitno seckanih inćuna
- 75 g kapra
- sirće od belog vina po ukusu
- so, biber
Priprema: Luk ispržite, tost potopite u mleko, zatim sve namirnice sastavite u kompaktnu masu i pravite ćufte oko 30-40 grama teške. Malo ih propržite i odlažite na salvetu da upije masnoću. Za sos otopite maslac, na njemu propržite brašno, pa dodajte vodu i prokuvajte. Začinite inćunima, kaprima, sirćetom, solju i biberom. Polako u sos stavljajte ćufte i kuvajte ih 15-20 minuta.
Recepte piše: Milja Lukić
Pročitajte još:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.