Sastojci:

  • 300 g mlevenog goveđeg mesa bez masnoće
  • 300 g mlevenog svinjskog mesa
  • 100 g sitno seckanog luka
  • maslac i ulje za prženje
  • 2 dl mleka
  • 2 kriške tosta
  • 15 g seckanih inćuna
  • 2 jajeta
  • so, biber

Sos:

  • 50 g maslaca
  • 60 g brašna
  • 1 l vode
  • 10 g sitno seckanih inćuna
  • 75 g kapra
  • sirće od belog vina po ukusu
  • so, biber

Priprema: Luk  ispržite, tost potopite u mleko, zatim sve namirnice sastavite u kompaktnu masu  i pravite ćufte oko 30-40 grama teške. Malo ih propržite i odlažite na salvetu da upije masnoću. Za sos otopite maslac, na njemu  propržite brašno, pa dodajte vodu i prokuvajte. Začinite inćunima, kaprima, sirćetom, solju i biberom.  Polako u sos stavljajte ćufte i kuvajte ih 15-20 minuta.

Recepte piše: Milja Lukić

Pročitajte još:

Recept za čuvene grčke ćufte od mlevenog mesa

Sočne juneće ćufte s krompir-salatom