Sastojci:
- glavica luka
- 1 paprika
- 1 šargarepa
- 100 g boranije
- 30-50 g graška
- 1 tikvica
- 2 tanka režnja plavog patlidžana
- 1 veći oljušten paradajz
- 1 veći krompir
- so, biber
- malo aleve paprika
- 1/2 vezice peršuna
- 400 g pirinča
Priprema: Sitno seckan luk pržite dok ne postane staklast, dodajte seckane papriku i šargarepu, prepolovljenu boraniju i malo graška, i dinstajte u pari dok ne omekša, a potom dodajte iseckane tikvice, plavi patlidzan i crveni paradajz (oljusten). Začinite po ukusu solju, biberom, alevom paprikom i iseckanim peršunovim listom. Dodajte I kolutove krompira. Pomešajte s pirinčem, stavite u pleh, nalijte vodom da ogrezne duplo od visine pirinča i pecite na srednjoj temperaturi. Gotovo je kad pirinač upije svu vodu I krompir bude toliko mekan da se raspada.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.