- Sastojci:
- 4 pileća bataka (po 200 g)
- so, biber
- 2 kašike margarina
- 3 kašike ulja
- 200 g luka
- 4 čena belog luka
- 500 g paradajza
- 200 g šargarepe
- 4 paprike
- zelena ljuta papričica
- po prstohvat korijandera, pimenta,
- mlevenog karanfilića, crvenog bibera
- po kašičica mlevenog timijana i ruzmarina
- 2 mlada luka
- 200 g krastavca
- 400 g jogurta
- 2 kašike seckanog peršuna
Priprema:
Meso isecite na batake i karabatake. Začinite, pa ga pržite na ulju i margarinu deset minuta. Crni i beli luk sitno iseckajte. Paradajz oljuštite, isecite na četvrtine. Šargarepu isecite na kockice. Papriku i ljutu papričicu očistite i iseckajte. Izvadite meso. Luk i polovinu belog luka izdinstajte na masnoći. Šargarepu i paprike dodajte. Začinite solju, biberom, ostalim začinima, timijanom i ruzmarinom. Dodajte meso, pa oko 25 minuta dinstajte. Pre serviranja iseckajte mladi luk. Krastavce oljuštite i sitno ih iseckajte.
Pomešajte ih sa jogurtom, solju, biberom, preostalim belim lukom, peršunom i kašikom ulja. Servirajte uz jelo.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.