• Sastojci:
  • 4 pileća bataka (po 200 g) 
  • so, biber 
  • 2 kašike margarina 
  • 3 kašike ulja 
  • 200 g luka
  • 4 čena belog luka
  • 500 g paradajza 
  • 200 g šargarepe 
  • 4 paprike
  • zelena ljuta papričica
  • po prstohvat korijandera, pimenta,
  • mlevenog karanfilića, crvenog bibera 
  • po kašičica mlevenog timijana i ruzmarina 
  • 2 mlada luka 
  • 200 g krastavca
  • 400 g jogurta
  • 2 kašike seckanog peršuna

Priprema:

Meso isecite na batake i karabatake. Začinite, pa ga pržite na ulju i margarinu deset minuta. Crni i beli luk sitno iseckajte. Paradajz oljuštite, isecite na četvrtine. Šargarepu isecite na kockice. Papriku i ljutu papričicu očistite i iseckajte. Izvadite meso. Luk i polovinu belog luka izdinstajte na masnoći. Šargarepu i paprike dodajte. Začinite solju, biberom, ostalim začinima, timijanom i ruzmarinom. Dodajte meso, pa oko 25 minuta dinstajte. Pre serviranja iseckajte mladi luk. Krastavce oljuštite i sitno ih iseckajte. 

Pomešajte ih sa jogurtom, solju, biberom, preostalim belim lukom, peršunom i kašikom ulja. Servirajte uz jelo.

Recepte piše: Marija Jakob