Sastojci:
- 2 kašičice maslinovog ulja, plus dodatno ulje za premazivanje testa
- 200 gr šampinjona, očišćenih i iseckanih na listiće
- 3 crvena luka, očišćena i iseckana na listiće
- ½ kašičice morske soli
- ¼ kašičice sveže mlevenog crnog bibera
- 30 ml belog vina
- 1 kašika svežeg timijana, iseckanog i dodatne grančice za ukrašavanje
- 1 kašika svežeg peršuna, iseckanog
- 200 gr bukovača (ili drugih pečuraka, po ukusu) očišćenih i iseckanih na listiće
- 1 kašika griza
- ½ kg testa za picu
- 2 češnja belog luka
- aromatično maslinovo ulje (najbolje mešano sa ljutim papričicama) za posipanje
Priprema:
U tiganju prodinstajte luk i šampinjone na malo ulja, dodajte so i biber. Dolijte vino, smanjite temperaturu i na tihoj vatri mešajte dok tečnost ne uvri. Isključite, dodajte timijan i peršun, začinite po ukusu i ostavite da se ohladi. U blenderu izmiksajte tako da mešavina može da se maže na testo. Na preostalom ulju, prodinstajte bukovače dok ne omekšaju, začinite po ukusu.
Prekrijte pleh pek-papirom, namažite ga uljem pa pospite grizom. Razvucite testo za picu, pospite seckanim belim lukom, a ivicu od oko 2 cm ostavite čistu. Namažite smesom od šampinjona i luka, aranžirajte bukovače po površini, začinite pa pecite oko 20 minuta na temperaturi od 220 C.
Izvadite iz rerne, prekrijte picu mocarela sirom pa vratite da se zapeče. Pre služenja, poprskajte začinjenim maslinovim uljem i ukrasite grančicama timijana.
Recepte piše: Kristina Ivanović
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka