Sastojci:
Za testo:
- 250 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- jaje
- 1/4 kašičice soli
- 125 g istopljenog putera
Za fil:
- 50 g slanine
- 750 g crnog luka
- 50 g putera
- 3 jajeta
- 125 g margarina
- so, biber
- 1/2 kašičice kima
Priprema:
- Brašno, prašak za pecivo, jaja, so, puter u komadima i 2 kašike ledene vode zamesite u glatko testo. Umotajte u celofan i ostavite u frižideru pola sata.
- Slaninu sitno isecite, a luk oljuštite i isecite na tanke kolutove. Zagrejte puter, propržite slaninu, pa dodajte luk i pržite ga dok ne dobije zlatnobraon boju. Ostavite da se ohladi.
- Rernu zagrejte na 190 stepeni. Okruglu metalnu tepsiju (prečnika 26 cm) podmažite i prekrijte rastanjenim testom.
- Jaja umutite s margarinom, začinite solju, biberom i kimom, pomešajte sa slaninom i lukom, pa rasporedite preko testa. Kolač od luka pecite 25-30 minuta i servirajte topao, u tepsiji.
Vreme pripreme: oko 70 minuta + 30 minuta za hlađenje
Recepte piše: Maja Bunčić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.