Sastojci:

  • 1/3 šolje mlakog mleka
  • 1/4 šolje mlake vode 
  • 20 g svežeg kvasca (ili 2 kašičice suvog) 
  • 1/4 šolje rastopljenog maslaca 
  • 1/4 šolje šećera 
  • 3 jajeta 
  • 2 šolje namenskog brašna (ili običnog, s praškom za pecivo) 
  • malo soli
  • rendana kora 1 pomarandže 
  • kesica vanilin-šećera 

Šerbet:

  • 1,5 šolja vode 
  • šolja glikoze (voćnog šećera)
  • 1,5 šolja šećera 
  • 3-4 kašike ruma 
  • 2 kesice vanilin-šećera 
  • malo vrućeg meda za premazivanje 

Fil:

  • 2,5 dl slatke pavlake 
  • 2 kesice vanilin-šećera 

Priprema: Kvasac rastopite u mlakoj vodi, dodajte mleko, maslac, šećer, so, umućena jaja (ne previše umućena), koru pomorandže, vanilu i brašno. Sve mutite mikserom najmanjom brzinom oko minut vremena, pa onda stavite mikser na srednju brzinu i mutite još dva minuta. Stavite testo na toplo oko pola sata, dok se ne stvore veliki mehuri. Premesite testo, sipajte do pola u papirne korpice i stavite ih u kalupe za mafine. Ostavite da testo još naraste, da dođe skoro do vrha. Pecite na 175 stepeni oko 15-20 minuta. Za šerbet skuvajte sve sastojke – kad šerbet provri, kuvajte ga još oko 15-tak minuta. Kad se kolačići ohlade, probušite ih čačkalicom na nekoliko masta i stavite u još topao šerbet. Kad se i šerbet sasvim ohladi; kolačiće presecite na vrhu (kao princes-krofne) i stavite po malo pavlake umućene s vanilin-šećerom. Pred služenje, premažite ih toplim medom – imaće lep sjaj. 

Izvor: Lisa