Sastojci:
- 110 g brašna
- 110 g maslaca
- 110 g šećera u prahu
- 2 jajeta
- kesica praška za pecivo
- kesica vanilin-šećera
- rendana kora 1 limuna
- Preliv:
- 1 dl jake limunade
- Fil
- 300 g šećera
- 3 jajeta
- rendana kora i sok od 3 limuna
- 200 g maslaca
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i vanilin-šećerom, odvojeno umutite maslac, pa sjedinite obe mase. Dodajte brašno, prašak za pecivo i rendanu koru limuna. Ujednačite masu i pecite pola sata na 170 stepeni u podmazanom i pobrašnjenom plehu.
Pečenu i ohlađenu tortu prepolovite popreko, pa i jednu i drugu koru zalijte limunadom. Za fil umutite jaja sa šećerom i kuvajte na pari dok se ne zgusne. Skinite s vatre, ohladite, dodajte rendanu koru i sok limuna. Dok se fil hladi, penasto umutite maslac, pa sjedinite obe mase (mora da ide hladno na hladno). Nafilujte celu tortu, između kora i sa strane.
Napomena: Ova torta je vrlo sočna i osvežavajuća.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.