Sastojci:
- 2 plava paradajza
- glavica crnog luka
- 1 krompir
- 1 šargarepa
- 1 paradajz
- peršunov list
- so, biber, aleva paprika
- šoljica pirinča
- ulje i paprike babure koliko je potrebno
Priprema: Plavi paradajz oljuštite, iseckajte na kockice, posolite i ostavite da stoji. Na ulju propržite seckani crni luk, dodajte oceđen pla¬vi paradajz i iseckan krompir. Dinstajte dok ne omekša pa dodajte seckan paradajz i pirinač, posolite i pobiberite. Dobro izmešajte i punite babure. Napravite tanku zapršku od aleve paprike i pasiranog paradajza, nalijte paprike, pa ih zapecite u rerni ili skuvajte na tihoj vatri.
Recepti Milice Živković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u junu 2014. godine.
Milica Živković iz Bele Crkve penzionerka je od 2004. godine i slobodno vreme provodi spremajući kulinarske specijalitete, ali i u gajenju cveća i ručnom radu. Voli da čita knjige i šeta oko jezera po kojima je Bela Crkva nadaleko poznata.