Sastojci:

  • 2 plava paradajza
  • glavica crnog luka
  • 1 krompir
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • peršunov list
  • so, biber, aleva paprika
  • šoljica pirinča
  • ulje i paprike babure koliko je potrebno

Priprema: Plavi paradajz oljuštite, iseckajte na kockice, posolite i ostavite da stoji. Na ulju propržite seckani crni luk, dodajte oceđen pla¬vi paradajz i iseckan krompir. Dinstajte dok ne omekša pa dodajte seckan paradajz i pirinač, posolite i pobiberite. Dobro izmešajte i punite babure. Napravite tanku zapršku od aleve paprike i pasiranog paradajza, nalijte paprike, pa ih zapecite u rerni ili skuvajte na tihoj vatri.

Recepti Milice Živković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u junu 2014. godine.

Milica Živković iz Bele Crkve penzionerka je od 2004. godine i slobodno vreme provodi spremajući kulinarske specijalitete, ali i u gajenju cveća i ručnom radu. Voli da čita knjige i šeta oko jezera po kojima je Bela Crkva nadaleko poznata.