Sastojci:

  • 250 g keksa
  • 10 krem-bananica
  • 0,5 l mleka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 6 kašika šećera
  • nekoliko keksa za podlogu
  • 100 g šlaga
  • pola margarina

Priprema: Izlomite keks i krem-bananice na krupniju parčad i stavite u posudu. Skuvajte puding sa šećerom u mleku. U vruć puding stavite margarin i čokoladu i mešajte dok se ne istope. Zatim mutite mikserom dok ne postane penušavo.

Izmućen puding sipajte u posudu s keksom i krem-bananicama i dobro izmešajte. Po dnu okruglog kalupa s prstenom poređajte keks ili ispecite patišpanj od 3 jajeta i odozgo sipajte fil.

Kad se torta ohladi, skinite prsten, premažite je šlagom i po želji dekorišite! Ovde pogledajte 10 ideja za dekoraciju torti.

Recepti Milice Živković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u junu 2014. godine.

Milica Živković iz Bele Crkve penzionerka je od 2004. godine i slobodno vreme provodi spremajući kulinarske specijalitete, ali i u gajenju cveća i ručnom radu. Voli da čita knjige i šeta oko jezera po kojima je Bela Crkva nadaleko poznata.