Sastojci:
- 400 g lisnatog testa
- 2 jabuke
- 2 kašike limunovog soka
- ½ kašicice cimeta
- 4 kašike šećera
- 2 banane
- 50 g rastopljenog putera
- 40 g prezli
Priprema:
1. Lisnato testo odmrznite. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jabuke oljuštite, rasecite na četiri dela, očistite i isecite na kockice. Pomešajte ih sa limunovim sokom, cimetom i tri kašike šećera. Banane oljuštite, nasecite na kockice i pomešajte sa smesom od jabuka.
2. Testo tanko razvaljajte na pobrašnjenoj površini, pa isecite 8 kvadrata (15x15 cm). Premažite ga sa malo rastopljenog putera i pospite prezlama. Na sredinu svakog kvadrata stavite malo voćne smese, pa krajeve preklopite prema sredini. Torbice premažite preostalim puterom i pospite preostalim šećerom. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje, pa pecite dvadesetak minuta. Izvadite i ostavite da se ohlade.
Vreme pripreme 55 minuta
Pripremila: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka