Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 300 g tikvica 
  • 4 kašike butera sa začinskim travama 
  • 100 ml pileće supe
  • 50 g očišćenog semena bundeve
  • 100 g kisele pavlake
  • so, biber
  • malo kima
  • 4 šnicle od pilećih grudi (po 150 g) 

Priprema:  Luk i tikvice očistite, a zatim operite. Luk isecite na tanke kolutove, a tikvice krupno izrendati. Povrće prodinstati zajedno na dve kašike butera. Povrće podlijte pripremljenom supom, pa pet minuta kuvati na tihoj vatri. Zatim zajedno sa semenom bundeve izmutiti u mikseru. Preručiti u šerpu i sa mileramom desetak minuta kuvati. Začinite solju, biberom i kimom. Meso isprati, osušite kuhinjskim papirom, desetak minuta pecite pod grilom, povremeno okretati i premazivati buterom. Na tanjire stavite sa sosom. Služite sa kuvanim kukuruzom ili bagetom.

Recepte piše: Milja Lukić