Sastojci:

  • 2 jajeta 
  • 200 g šećera 
  • 2 dl ulja 
  • 300 g brašna 
  • kesica praška za pecivo 
  • kesica vanilin šećera

Fil:

  • 300 g sremskog sira
  • 2 dl kisele pavlake
  • kesica vanilin šećera 
  • 150 g šećera
  • rendana korica 1 limuna
  • 2-4 kašike limunovog soka 

Priprema: Umitite jaja i šećer, dodajte ulje, promešajte, i na kraju uspite brašno s praškom za pecivo. Sve mutite mikserom. Testo bi trebalo da bude tegljivo. Podelite na dva dela. Za fil penasto umutite sir, šećer, pavlaku i vanillin šećer. Dodajte koru i sok limuna. Prvi deo stavite u podmazanu tepsiju i poravnajte ga kašikom. Odozgo stavite fil, a preko fila drugi deo testa takođe poravnajte kašikom. Pecite na 180-200 stepeni dok blago ne porumeni. Sačekajte da se sasvim ohladi, pa tek onda secite pitu. 

Napomena: Ako volite suvo grožđe, slobodno stavite malo u fil. 

Vreme pripreme: 40 minuta

Recepte piše: Milja Lukić