Sastojci:
- 2 jajeta
- 200 g šećera
- 2 dl ulja
- 300 g brašna
- kesica praška za pecivo
- kesica vanilin šećera
Fil:
- 300 g sremskog sira
- 2 dl kisele pavlake
- kesica vanilin šećera
- 150 g šećera
- rendana korica 1 limuna
- 2-4 kašike limunovog soka
Priprema: Umitite jaja i šećer, dodajte ulje, promešajte, i na kraju uspite brašno s praškom za pecivo. Sve mutite mikserom. Testo bi trebalo da bude tegljivo. Podelite na dva dela. Za fil penasto umutite sir, šećer, pavlaku i vanillin šećer. Dodajte koru i sok limuna. Prvi deo stavite u podmazanu tepsiju i poravnajte ga kašikom. Odozgo stavite fil, a preko fila drugi deo testa takođe poravnajte kašikom. Pecite na 180-200 stepeni dok blago ne porumeni. Sačekajte da se sasvim ohladi, pa tek onda secite pitu.
Napomena: Ako volite suvo grožđe, slobodno stavite malo u fil.
Vreme pripreme: 40 minuta
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.