Sastojci:
- 400 g putera
- 175 g smeđeg šećera
- kesica vanilin-šećera
- 5 jaja
- 350 g brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- 75 g rendane čokolade
- 750 g jabuka isečenih na kockice
- kesica pudinga od vanile
- 5 dl mleka
- 200 g čokolade
- prah-šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite 150 g putera sa šećerom, pa dodajte cela jaja. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i rendanom čokoladom, pa sjedinite s kremom od jaja. Testo sipajte u podmazan pleh, poravnajte i utisnite komadiće jabuke. Pecite oko 45 minuta, zatim Izvadite iz pleha i ostavite da se ohladi.
Puding skuvajte s mlekom prema uputstvu i ohladite. Ostatak putera kremasto umutite, pa mu dodajte po malo puding. Premažite kolač i stavite ga duže u frižider.
Na pari istopite čokoladu za kuvanje (ili mlečnu), dodajte malo putera, dobro promešajte i time ravnomerno premažite kolač. Pustite da se glazura sasvim stegne. Kolač pospite šećerom u prahu, pa ga isecite na kocke.
Vreme pripreme: 50 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.