Sastojci:

  • 400 g putera
  • 175 g smeđeg šećera
  • kesica vanilin-šećera
  • 5 jaja
  • 350 g brašna
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 75 g rendane čokolade
  • 750 g jabuka isečenih na kockice
  • kesica pudinga od vanile
  • 5 dl mleka
  • 200 g čokolade 
  • prah-šećer

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite 150 g putera sa šećerom, pa dodajte cela jaja. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i rendanom čokoladom, pa sjedinite s kremom od jaja. Testo sipajte u podmazan pleh, poravnajte i utisnite komadiće jabuke. Pecite oko 45 minuta, zatim Izvadite iz pleha i ostavite da se ohladi.

Puding skuvajte s mlekom prema uputstvu i ohladite. Ostatak putera kremasto umutite, pa mu dodajte po malo puding. Premažite kolač i stavite ga duže u frižider.

Na pari istopite čokoladu za kuvanje (ili mlečnu), dodajte malo putera, dobro promešajte i time ravnomerno premažite kolač. Pustite da se glazura sasvim stegne. Kolač pospite šećerom u prahu, pa ga isecite na kocke.

Vreme pripreme: 50 minuta

Recepte piše: Marija Jakob