Sastojci:
- 400 g putera
- 175 g smeđeg šećera
- kesica vanilin-šećera
- 5 jaja
- 350 g brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- 75 g rendane čokolade
- 750 g jabuka isečenih na kockice
- kesica pudinga od vanile
- 5 dl mleka
- 200 g čokolade
- prah-šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite 150 g putera sa šećerom, pa dodajte cela jaja. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i rendanom čokoladom, pa sjedinite s kremom od jaja. Testo sipajte u podmazan pleh, poravnajte i utisnite komadiće jabuke. Pecite oko 45 minuta, zatim Izvadite iz pleha i ostavite da se ohladi.
Puding skuvajte s mlekom prema uputstvu i ohladite. Ostatak putera kremasto umutite, pa mu dodajte po malo puding. Premažite kolač i stavite ga duže u frižider.
Na pari istopite čokoladu za kuvanje (ili mlečnu), dodajte malo putera, dobro promešajte i time ravnomerno premažite kolač. Pustite da se glazura sasvim stegne. Kolač pospite šećerom u prahu, pa ga isecite na kocke.
Vreme pripreme: 50 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka