• Sastojci:
  • 250 g heljdinog brašna 
  • kašika ulja 
  • kašičica morske soli 
  • 1/4 l mlakog pirinčanog mleka 
  • 1/2 veze peršunovog lista 
  • 1/4 l vrele vode 

Priprema: Poparite brašno vrelom vodom i ostavite da odstoji 30 minuta. Postepeno dodajte mleko izmešano sa solju i dalje mešajte da se ne zgrudva. Dobro izradite testo i dodajte ulje i sitno seckan peršunov list. Ostavite 90 minuta da se odmori. U tiganju pecite tanke palačinke i filujte ih po želji. 

Vreme pripreme: 25 minuta

Napomena: Palačinke od heljdinog brašna možete da filujete pojedinačno ili kao tortu. Možete da ih pravite i kao slatku varijantu, s manje soli i bez peršunovog lista. 

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lisa