Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolači i torte

Posne palačinke od heljde (RECEPT)

Autor Jasmina Glišić
Autor Jasmina Glišić

Zahvaljujući hranljivim sastojcima, brašno od heljde sve je češće prisutno na našim trpezama. Evo odličnog recepta za palačinke koje ćete moći da pripremite i u danima posta.

Izvor: LepaiSrecna
  • Sastojci:
  • 250 g heljdinog brašna 
  • kašika ulja 
  • kašičica morske soli 
  • 1/4 l mlakog pirinčanog mleka 
  • 1/2 veze peršunovog lista 
  • 1/4 l vrele vode 

Priprema: Poparite brašno vrelom vodom i ostavite da odstoji 30 minuta. Postepeno dodajte mleko izmešano sa solju i dalje mešajte da se ne zgrudva. Dobro izradite testo i dodajte ulje i sitno seckan peršunov list. Ostavite 90 minuta da se odmori. U tiganju pecite tanke palačinke i filujte ih po želji. 

Vreme pripreme: 25 minuta

Napomena: Palačinke od heljdinog brašna možete da filujete pojedinačno ili kao tortu. Možete da ih pravite i kao slatku varijantu, s manje soli i bez peršunovog lista. 

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lisa

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije