Sastojci:

  • 500 g bundeve
  • 220 g šećera 
  • 115 g maslaca 
  • 2 jajeta
  • kašičica ekstrakta vanile 
  • 200 g brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • kašičica sode bikarbone 
  • prstohvat soli
  • 1/2 kašičice cimeta 
  • 1/4 kašičice karanfilića u prahu
  • 1/8 kašičice mlevenog đumbira
  • 1/8 kašičice muskatnog oraščića
  • 1,2 dl mleka
  • kašičica čomunovog soka

Fil: 

Priprema: Ispecite bundevu na 175 stepeni i napravite od nje pire. Izmiksujte maslac sa šećerom, dodajte jedno po jedno jaje, vanilu i pire od bundeve. Odvojeno pomešajte mleko i limunov sok, takođe odvojeno i brasno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, arome i so. Naizmenično dodajte obe smese u umućen maslac. Poslednje treba da bude brašno. Smesu podelite u dva dela, svaki izlijte u podmazan i pobrašnjen kalup za tortu i pecite oko 25 minuta na 180-200 stepeni. Za fil umutite pavlaku u čvrst šlag, umešajte maskarpone, zasladite po želji medom, pa na kraju dodajte vanilu i limunadu. Nafilujte tortu i pospite je lešnicima.

Vreme pripreme: 70 minuta

Recepte piše: Milja Lukić