Sastojci:

  • 4 kašike šećera
  • 4 dl mleka
  • 2 banane 
  • 1 kašika smeđeg šećera

Priprema:

Karamelizujte šećer. Dodajte mleko. Kuvajte, a kada proključa, kuvajte još 5 minuta. Ostavite mleko u frižider da se ohladi. 

Izmiksajte 2 banane. Dodajte ohlađeno mleko. Dobijenu smesu ostavite u frižider 2 sata. Servirajte hladno.

Ukras: Pre miksanja ostavite nekoliko kolutova banane. Uvaljajte ih u smeđi šećer, a potom ostavite u frižider da se šećer stegne. Ukrasite rubove čaše kolutovima banane.

Recepti Biljane Janković bili su među najlepšima u  Lisinoj akciji "Moj lični kuvar" u 2013. godini.

Biljana Janković doživljava vreme u kuhinji kao ono u kojem izražava svoju kreativnost i što je čini srećnom. Trudi se da koriti zdrave namirnice i manje kalorične sastojke, a inspiraciju pronalazi čitajući recepte francuske, kineske i turske kuhinje.