Sastojci:
- 4 kašike šećera
- 4 dl mleka
- 2 banane
- 1 kašika smeđeg šećera
Priprema:
Karamelizujte šećer. Dodajte mleko. Kuvajte, a kada proključa, kuvajte još 5 minuta. Ostavite mleko u frižider da se ohladi.
Izmiksajte 2 banane. Dodajte ohlađeno mleko. Dobijenu smesu ostavite u frižider 2 sata. Servirajte hladno.
Ukras: Pre miksanja ostavite nekoliko kolutova banane. Uvaljajte ih u smeđi šećer, a potom ostavite u frižider da se šećer stegne. Ukrasite rubove čaše kolutovima banane.
Recepti Biljane Janković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar" u 2013. godini.
Biljana Janković doživljava vreme u kuhinji kao ono u kojem izražava svoju kreativnost i što je čini srećnom. Trudi se da koriti zdrave namirnice i manje kalorične sastojke, a inspiraciju pronalazi čitajući recepte francuske, kineske i turske kuhinje.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka