Sastojci:

  • 180g pšeničnog brašna
  • 180g kukuruznog griza
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 2 dl mleka
  • 2 kašičice crvene mlevene paprike
  • 3 kašike ulja
  • 1l ulja za duboko prženje
  • drveni štapići
  • 10 viršli
  • 3 jajeta

Priprema: Probodite viršle do polovine drvenih štapića. Ostavite deo štapića da viri oko 5cm. Suve sastojke pomešajte odvojeno od tečnih, a posle ih sjedinite. Smesa ne sme biti preretka. Smesu izlijte u posudu duboku koliko su i dugačke viršle. Umačite viršle u smesu i pustite malo da se ocedi, jer će smesa narasti u ulju. Korn-dogs pržite u dubokom ulju na srednjoj jačini oko 5 minuta. Izvadite ih na papirni ubrus kako bi višak ulja dobro upio.

Recepti Sandre Đuretić bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su u magazinu Lisa 14, u aprilu 2014. godine.

Sandra Đuretić je kuvarica iz Beograda, čija strast za kulinarstvom potiče još od malih nogu. S godinama, strast za kuvanjem joj se sve više uvlačila pod kožu, pa i dan danas svakodnevno priprema razne poslastice, kako na poslu tako i kod kuće za svoje najmilije.