- Sastojci:
- 10 kg paradajza
- so, biber
- kesica konzervansa
- kesica vinobrana
- vezica peršuna
- vezica celera
- glavica belog luka
- ljuta papričica (po želji)
- malo ulja
Priprema:
Paradajz operite, oljuštite i sameljite. Posolite po ukusu, sipajte kesicu konzervansa i kesicu vinobrana, pa dodajte sitno iseckan peršunov i celerov list i beli luk. Ako volite ljuto, dodajte seckanu ljutu papričicu. Sve dobro promešajte. Mleveni paradajz sipajte u čiste i suve flaše (najbolje staklene). Odozgo sipajte po kašičicu ulja, a zatim flaše zatvorite celofanom natopljenim u alkohol. Uvežite gumicom. Mleveni paradajz možete koristiti kao dodatak jelima, ali i kao salatu. U salatu možete dodati naseckani crni luk i ulje.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka