Sastojci (za 4 osobe):

  • 250 ml soka od zove 
  • 50 ml soka od grožđa 
  • 1 štapić cimeta 
  • 1 komad kore organskog limuna 
  • 1 zvezdasti anis 
  • 100 g šećera 
  • 2 kruške u kompotu
  • (iz tegle)
  • 100 g šljiva u kompotu (iz tegle) 
  • 200 g smrznutog bobičastog voća
  • 275 g brašna
  • 50 g maka 
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 150 ml mlakog mleka
  • malo soli
  • 1 jaje 
  • 100 g tečnog maslaca

Priprema:

Prokuvati sok od zove i grožđa sa cimetom, korom limuna i zvezdastim anisom. Dodati 3 kašike šećera i kuvati na tihoj vatri oko 20 minuta. Ocediti kruške i šljive, pa ih dodati, kao i smrznuto voće. Izvaditi iz kompota dodate začine. Za buhtle pomešati brašno, mak i kvasac. Dodati mleko, ostatak šećera, so, jaje i 50 g maslaca. Umesiti testo, razviti ga u kobasicu i izdeliti je na 16 porcija. Od svake porcije oblikovati buhtlu. Premazati pleh za pečenje sa 25 g maslaca. Staviti na pleh buhtle, sa malo razmaka između njih. Ostaviti sve na toplom mestu da testo naraste, oko 30 minuta. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Premazati buhtle sa 25 g maslaca i peci ih 35 minuta. Po želji posuti šećerom u prahu i servirati ih uz kompot.