Sastojci:
- 1 kg brašna
- kašičica soli
- 50 g svežeg kvasca
- kajmak
Priprema:
U brašno dodajte nadošli kvasac i so i zamesite s pola litra mlake vode tako da testo bude srednje meko. Pustite da odstoji (najbolje je da ga premesite dva puta), a potom napravite šest loptica. Jednu po jednu razvijajte na brašnom posutoj dasci do debljine od 4-5 cm, pa ih ispecite na plotni sa obe strane. Vruće lepinje zasecite, stavite u sredinu po kašiku kajmaka i odmah poslužite. Po želji, možete ih puniti i džemom, pršutom.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka