Sastojci (za 4 osobe): 

  • 2-3 luka kozjaka 
  • 1 čen belog luka 
  • 400 g paradajza
  • 1 zelena paprika 
  • 1 ljuta paprika
  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • 500 g mlevene govedine
  • 100 g paradajz-pirea
  • 10 maslina punjenih paprikom
  • 75 g suvog grožđa
  • 1 lovorov list 
  • prstohvat cimeta
  • karanfilić i kumin u prahu
  • so, biber

Priprema: Kozjak i beli luk iseckajte sitno. Očistite papriku i paradajz i iseckajte ih. Ljutu papriku presecite na pola po dužini, uklonite semenke i iseckajte je. U šerpi (dubljem tiganju) zagrejte ulje. Propržite mleveno meso. Dodajte kozjak, beli luk, papriku i čili i dinstajte. Zatim umešajte kockice paradajza i paradajz-pire i pustite da proključa. Masline, suvo grožđe, lovor i začine dodajte u jelo. Ostavite da se sve zajedno krčka oko pola sata u poklopljenoj šerpi. Jelo se po originalnom receptu servira u listovima banane.

Vreme pripreme: 55 minuta