Sastojci (za 4 osobe):
- 2-3 luka kozjaka
- 1 čen belog luka
- 400 g paradajza
- 1 zelena paprika
- 1 ljuta paprika
- 2 kašike maslinovog ulja
- 500 g mlevene govedine
- 100 g paradajz-pirea
- 10 maslina punjenih paprikom
- 75 g suvog grožđa
- 1 lovorov list
- prstohvat cimeta
- karanfilić i kumin u prahu
- so, biber
Priprema: Kozjak i beli luk iseckajte sitno. Očistite papriku i paradajz i iseckajte ih. Ljutu papriku presecite na pola po dužini, uklonite semenke i iseckajte je. U šerpi (dubljem tiganju) zagrejte ulje. Propržite mleveno meso. Dodajte kozjak, beli luk, papriku i čili i dinstajte. Zatim umešajte kockice paradajza i paradajz-pire i pustite da proključa. Masline, suvo grožđe, lovor i začine dodajte u jelo. Ostavite da se sve zajedno krčka oko pola sata u poklopljenoj šerpi. Jelo se po originalnom receptu servira u listovima banane.
Vreme pripreme: 55 minuta