Sastojci (za 6 porcija):

  • 200 g krema nutella
  • 6 jaja
  • 40 g kukuruznog brašna
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin-šećera
  • 15 g maslaca
  • malo šećera koji ćete posuti odozgo

Priprema: Rastopite krem nutela na pari. Razbijte jaja i odvojite belanca od žumanaca. U činiji prosejte kukuruzno brašno i izmešajte ga sa 60 g šećera. Dodajte topljenom kremu nutela žumanca, dva po dva, zatim vanilu u prahu i najzad kukuruzno brašno i šećer. Zagrejte rernu na 220°C. Čvrsto umutite belanca. Dodajte 50 g šećera. Dodajte belanca smesi s kremom nutella i mešajte tek toliko da se sjedini. Namažite maslacem 6 kalupa ili 6 posuda za sufle i pospite ih sa 10 g preostalog šećera. Sipajte smesu u kalupe i pecite sufle 25 do 30 minuta. Kad izvadite iz rerne, pospite sufle šećerom i služite.

Vreme pripreme: 20 minuta + pečenje oko 30 minuta

Recept čitateljkama Lise poklanja Izdavačka kuća Laguna koja je u avgustu 2014. godine objaviola knjigu "30 najboljih recepata s kremom NUTELLA". Ovaj prelepo ilustrovan kuvar u obliku tegle krema nutella postaće omiljen ljubiteljima kulinarskih veština, ali i svim ljubiteljima slatkiša i krema nutella.