Sastojci:

  • 500 g ćurećeg belog mesa
  • 5 kašika soka od limuna
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 400 g paradajza
  • 4 kašike ulja
  • kašika karija
  • 200 g pirinča
  • 4 dl bujona
  • 3 kašike paradajz-pirea
  • 20 g suvog grožđa
  • kašičica aleve paprike
  • so, biber
  • 250 g paprike

Priprema:

Meso iseckajte za ražnjiće, pa ga prelijte sokom od limuna. Crni i beli luk sitno iseckajte. Poparite paradajz, oljuštite ga i isecite na četvrtine. Na 2 kašike ulja propržite crni i beli luk, kari i pirinač, pa nalijte bujonom. Dodajte paradajz-pire, suvo grožđe, paradajz i alevu papriku, i krckajte oko 15 minuta.

Meso pobiberite i nabodite na štapiće za ražnjiće. Papriku iseckajte na kockice i pomešajte s pirinčem. Krckajte oko 5 minuta. Ražnjiće pržite 10 minuta na 2 kašike ulja i na kraju posolite. Začinite pirinač po ukusu i servirajte s ražnjićima.

Recept piše: Milja Lukić