Sastojci:
- 500 g svinjskog vrata
- po 500 g boranije i paradajza
- 25 g putera
- kašika brašna
- stručak čubra
- 1 l bujona
- vezica peršuna
- so, biber
Priprema:
Kad provri 1,5 l vode, posolite i dodajte meso. Na tihoj vatri kuvajte oko 20 minuta. Očistite i operite boraniju. Kuvajte još 20 minuta. Paradajz prelijte vrelom vodom, oljuštite i isecite na manje komade, dodajte u šerpu, uz to i stručak čubra i bujon, pa sve skupa kuvajte dok boranija potpuno ne omekša. Puter i brašno posebno umutite i žicom umešajte u vrelo povrće. Kad se jelo zgusne, pobiberite, pospite sitno seckanim peršunom i dobro promešajte.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.