Sastojci:

  • 3 jajeta
  • oko 3-4 dl mlake vode
  • 900 g oštrog brašna

Fil:

  • 500 g pečenog kikirikija

Šerbet:

  • 1 kg šecera
  • 1,3 l vode
  • sok od polovine limuna

Priprema:

Jaja umutite s malo vode, dodajte 2/3 brašna i ostatak vode. Rukama umesite testo da bude glatko, pa na dasci razmesite s ostatkom brašna vrlo tvrdo testo. Razvijte ga na mašini za rezance kao rezance za supu, što tanje, i nek budu dužine 15-20 cm.

Od ove količine moći ćete da napravite 36 rolnica: stavite rezance, preko njih kašiku mlevenog kikirikija i urolajte. Složite rolnice u podmazan pleh i pecite na oko 200 stepeni dok ne porumene. Vreo kadaif prelijte vrelim šerbetom u koji ste iscedili limun.

Napomena: Količinu vode i brašna možete da promenite u odnosu na recept, ali ne dodajte više jaja zato što će testo biti vrlo tvrdo kad se ispeče.

Recepte piše: Milja Lukić