- Sastojci:
- 500 g krompira
- so, biber
- 2 kašike ulja
- 2 kašike susama
- 2 mlada luka
- po pola vezice vlašca i peršuna
- 3 grančice mirođije
- 150 g nemasnog mladog sira
- 1,5 dl kisele vode
- 4 kašike ulja
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Krompir operite i prepolovite uzduž.
Začinite solju i biberom, pa dodajte dve kašike ulja i susam.
Krompir stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta.
Luk isecite na kockice, a začinsko bilje što sitnije.
Pomešajte sir, kiselu vodu, začinsko bilje i ulje.
Dodajte mešavinu u pleh s krompirom pa pecite sve još 20 minuta.
Pečene krompiriće servirajte sa sosom od sira.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka