• Sastojci:
  • 500 g krompira
  • so, biber
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike susama
  • 2 mlada luka
  • po pola vezice vlašca i peršuna
  • 3 grančice mirođije
  • 150 g nemasnog mladog sira
  • 1,5 dl kisele vode
  • 4 kašike ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Krompir operite i prepolovite uzduž.

Začinite solju i biberom, pa dodajte dve kašike ulja i susam.

Krompir stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta.

Luk isecite na kockice, a začinsko bilje što sitnije.

Pomešajte sir, kiselu vodu, začinsko bilje i ulje. 

Dodajte mešavinu u pleh s krompirom pa pecite sve još 20 minuta.

Pečene krompiriće servirajte sa sosom od sira.

Recepte piše: Marija Jakob

RECEPTI ZA SPECIJALITETE OD KROMPIRA