Sastojci:

  • biskvit (250 g, kupovni)
  • 240 g kompota od kajsija
  • 175 g kompota od mandarina
  • 40 g šećera
  • 10 listića želatina
  • 6,5 dl šlaga
  • 3 kašike džema od kajsija
  • belance
  • malo kristal-šećera
  • 2 kašike šećera u prahu

Priprema:

Biskvit prepolovite. Za fil ocedite kajsije i mandarine, ali sačuvajte sok. Voće ispasirajte sa šećerom i umešajte 1 dl soka od kajsija.

Razmekšajte 7 listića želatina, ocedite ih, pa pomešajte s tri kašike pirea, zatim ovu masu umešajte u preostali pire i ostavite na hladnom mestu. Čim počne da želira, ulupajte 2,5 dl šlaga i dodajte u pire.

Donji biskvit premažite džemom od kajsija i obložite prstenom za tortu. Sipajte krem, stavite gornju koru, malo pritisnite, pa ostavite da se hladi tri sata.

Omekšajte preostali želatin. Preostali šlag ulupajte sa šećerom u prahu. Želatin ocedite, pa ga postepeno dodajte u šlag. Na kraju tortu premažite šlagom u vidu oblaka.

Vreme pripreme: 60 minuta + 3 sata za hlađenje

Pripremila: Marija Jakob