Potrebno:

  • 700 g krompira
  • 150 g šunke
  • 200 g kačkavalja
  • 2 dl soka od paradajza

Priprema:

1. Krompir oljuštite, skuvajte, isecite na kolutove i poređajte u pouljenu vatrostalnu činiju.

2. Preko krompira nalijte paradajz iz flaše, zatim naređajte šunku na cele parčiće, narendajte kačkavalj i začinite origanom.

3. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Recepti Danijele Gijevske bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u maju 2014. godine.

Danijela Gijevska rođena je u Makedoniji, pa odatle i njena ljubav prema kulinarstvu. Iako je diplomirani geograf i uspešna je u turizmu, njen najveći ponos je njen sin Konstantin, prvi degustator njenih specijaliteta. U njenoj porodici kuvanje je tradicija, a kulinarske veštine nasledila je od majke i bake.