- Sastojci:
- 10-12 kanelona
- 150 g praške šunke
- 50 g pršute
- 150 g gaude
- 2 dl + 1 dl pavlake
- 250 g šampinjona
- 30 g maslaca
- so, biber
Naseckajte šunku i pršutu i izmešajte s 2/3 rendane gaude. Ostavite malo sira sa strane da možete posipati kad je sve gotovo, a pre stavljanja da se peče. Isecite pečurke na listiće i dinstajte ih nekoliko minuta na maslacu.
Posolite i pobiberite (ili stavite druge začine po ukusu), zalijte s 2 dl pavlake i kuvajte još 5 minuta uz povremeno lagano mešanje. Napunite kanelone filom od pečuraka s jedne strane, a s druge šunkom. Kad sve ugurate na sredinu, na krajeve stavite po malo pavlake (za to cete utrošiti 1 dl pavlake).
Podmažite pleh ili vatrostalnu posudu, poređajte punjene kanelone i sve prelijte preostalim sosom od pečuraka (trebalo bi da vam je samo on ostao, ali ako imate još materijala od punjenja, sve iskoristite za prelivanje kanelona) i pospite preostalom rendanom gaudom.
Pecite na 180 stepeni 20 minuta, dok se ne napravi korica.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka