Sastojci:

  • 300 g lisnatog testa
  • 1 jaje i 1 žumance
  • 2 dl pavlake za kuvanje
  • 50 g dimljene slanine isečene na kockice
  • 2 kašike rendanog ementalera
  • puter za kalup
  • so i biber

Priprema: Pržite slaninu u tiganju 2-3min i ocedite je na papirnom ubrusu. Puterom premažite 24 kalupa za mini-mafine. Testo razvucite i iz njega isecite 24 kruga pa njima obložite kalupe. Umutite jaje i žumance sa pola količine ementalera i pavlakom. Posolite i pobiberite, pa smesu stavite u kalupe i pospite slaninom. Pospite ih preostalim ementalerom i pecite ih na 20 minuta na 180 stepeni.

Recepti Sandre Đuretić bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su u magazinu Lisa 14, u aprilu 2014. godine.

Sandra Đuretić je kuvarica iz Beograda, čija strast za kulinarstvom potiče još od malih nogu. S godinama, strast za kuvanjem joj se sve više uvlačila pod kožu, pa i dan danas svakodnevno priprema razne poslastice, kako na poslu tako i kod kuće za svoje najmilije.