Sastojci:
- 300 g lisnatog testa
- 1 jaje i 1 žumance
- 2 dl pavlake za kuvanje
- 50 g dimljene slanine isečene na kockice
- 2 kašike rendanog ementalera
- puter za kalup
- so i biber
Priprema: Pržite slaninu u tiganju 2-3min i ocedite je na papirnom ubrusu. Puterom premažite 24 kalupa za mini-mafine. Testo razvucite i iz njega isecite 24 kruga pa njima obložite kalupe. Umutite jaje i žumance sa pola količine ementalera i pavlakom. Posolite i pobiberite, pa smesu stavite u kalupe i pospite slaninom. Pospite ih preostalim ementalerom i pecite ih na 20 minuta na 180 stepeni.
Recepti Sandre Đuretić bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su u magazinu Lisa 14, u aprilu 2014. godine.
Sandra Đuretić je kuvarica iz Beograda, čija strast za kulinarstvom potiče još od malih nogu. S godinama, strast za kuvanjem joj se sve više uvlačila pod kožu, pa i dan danas svakodnevno priprema razne poslastice, kako na poslu tako i kod kuće za svoje najmilije.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka