Potrebno je za (4 osobe):

  • po 1/2 veze majorana i peršuna
  • 2 crvene ljute paprike
  • 125 ml suncokretovog ulja
  • 4 režnja nemasnog mesa sa vrata
  • so, biber
  • glavica zelene salate
  • 4 paradajza
  • krastavac
  • limun
  • 200 g jogurta

Priprema:

    1. Za marinadu operite začinsko bilje, protresite ga i krupno isecite. Ljute paprike operite, očistite, isecite na kolutove i pomešajte sa začinskim biljem i uljem. Meso operite, obrišite krpom i ostavite dva sata u marinadi. Okrećite meso.

    2. Ostavite meso da se dobro ocedi, pa ga pecite na vrelom roštilju 10 minuta uz povremeno okretanje češće ga premazujući marinadom, posolite i pobiberite.

    3. Salatu očistite, operite, ocedite i isecite na komade veličine zalogaja. Paradajz i krastavac operite, očistite i isecite na kolutove. Za preliv operite limun i prepolovite ga. Jednu polovinu ocedite, a drugu isecite na režnjeve. Pomešajte jogurt sa limunovim sokom, posolite i pobiberite. Servirajte meso sa povrćem, limunom i sosom.

    Vreme pripreme: 20 minuta

    Recepte piše: Marija Jakob