Potrebno za 8 osoba:

  • ¾ kg krompira 
  • 300 g smrznute zelene boranije 
  • 150 g kockica mesnate slanine 
  • 2 glavice crnog luka 
  • 3 čena belog luka 
  • 10 jaja 
  • 2 dl mleka 
  • so, biber

Priprema:

1. Krompir isecite na kocke od oko 2 cm i skuvajte u osoljenoj vodi oko pet minuta. Ocedite. Propržite slaninu. Obe vrste luka iseckajte i izdinstajte sa slaninom. Dodajte krompir i barenu boraniju.

2. Masu sipajte u podmazan kalup (30x22 cm). Ulupajte jaja, mleko, so i biber, pa prelijte masu u kalupu i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Ostavite tortilju da se ohladi, pa je isecite na kockice i nabodite na drvene čačkalice.

Vreme pripreme: 25 minuta

Piše: Marija Jakob