Sastojci:

  • ½ kg kuvane ovčetine ili junetine (može i živina)
  • ¾ kg krompira
  • 60 g putera 
  • 20 g brašna 
  • 1,25 dl mleka 
  • 2,5 dl jake mesne supe 
  • grubo rendani tvrdi sir 
  • so i biber po ukusu 

Priprema: Očistite meso i sitno ga sameljite. Oljušten krompir isečen napola skuvajte dok ne omekša. Od 45 g putera i brašna napravite zapršku, pa nalijte supu i mleko i kuvajte dalje dok se ne zgusne. U sos stavite meso, umešajte so i biber i kuvajte jos 2-3 minuta, pa vruće sipajte u kalup za sufle. U međuvremenu izgnječite krompir i pomešajte s malo soli, ostatkom putera i malo mleka. Kada se sos ohladi i dobije koricu, odozgo lagano stavite krompir, pospite rendanim sirom i pahuljama putera, pa zapecite u zagrejanoj rerni na 175 20-30 minuta, dok korica ne postane smeđa.

Recepti Jelene Tapavički bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u martu 2014. godine. 

Jelena Tapavički je domaćica iz Novog Sada. Dani su joj ispunjeni gajenjem cveća, pravljenjem kolača za svoju porodicu, ali i pisanjem recepata i kuvanjem raznih jela. Jelena je napisala preko stotinu recepata, a nekoliko njih podelila je i sa čitaocima Lise.