Sastojci:
- ½ kg kuvane ovčetine ili junetine (može i živina)
- ¾ kg krompira
- 60 g putera
- 20 g brašna
- 1,25 dl mleka
- 2,5 dl jake mesne supe
- grubo rendani tvrdi sir
- so i biber po ukusu
Priprema: Očistite meso i sitno ga sameljite. Oljušten krompir isečen napola skuvajte dok ne omekša. Od 45 g putera i brašna napravite zapršku, pa nalijte supu i mleko i kuvajte dalje dok se ne zgusne. U sos stavite meso, umešajte so i biber i kuvajte jos 2-3 minuta, pa vruće sipajte u kalup za sufle. U međuvremenu izgnječite krompir i pomešajte s malo soli, ostatkom putera i malo mleka. Kada se sos ohladi i dobije koricu, odozgo lagano stavite krompir, pospite rendanim sirom i pahuljama putera, pa zapecite u zagrejanoj rerni na 175 20-30 minuta, dok korica ne postane smeđa.
Recepti Jelene Tapavički bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u martu 2014. godine.
Jelena Tapavički je domaćica iz Novog Sada. Dani su joj ispunjeni gajenjem cveća, pravljenjem kolača za svoju porodicu, ali i pisanjem recepata i kuvanjem raznih jela. Jelena je napisala preko stotinu recepata, a nekoliko njih podelila je i sa čitaocima Lise.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka