Sastojci:

Za koru:

  • 4 jajeta
  • 120 g šećera
  • 1 kesica vanilin-šećera
  • 80 g brašna
  • 2 kašike skroba
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 50 g mlevenih badema

Za krem:

  • 3 kesice pudinga od lešnika
  • 150 g tamne čokolade
  • ½ kašičice cimeta
  • 1 kašika ruma
  • 1 l mleka
  • 500 g slatke pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 220 g marcipan-mase
  • crvena jestiva farba
  • 150 g džema 

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Jaja, šećer i vanilin-šećer mutite dok ne dobijete vazušastu masu. Umešajte brašno, skrob i prašak za pecivo, pa dodajte i bademe. Smesu izruite u podmazan kalup za torte (prečnika 26 cm) i pecite 25-30 minuta.

Skuvajte puding, dodajte mu otopljenu čokoladu i ohladite ga. Cimet i rum pomešajte i ohladite. Ulupajte slatku pavlaku, pa pomešajte sa pudingom. Biskvit za tortu podelite na tri kore. Polovinom krema namažite prvu koru, stavite odozgo drugu, pa namažite ostatak krema i odozgo stavite treću koru. Tortu ostavite da se hladi u frižideru dok pravite prekrivač od marcipana.

280 g šećera u prahu pomešajte sa marcipanom i bojom. Zagrejte džem i umešajte u smesu. Marcipan-masu razvaljajte i njome prekrijte tortu. Odsecite ivice. Prah šećer pomešajte sa vodom i njime išarajte tortu.

Vreme pripreme: 120 minuta + hlađenje 3 sata.

Recepte piše: Marija Jakob