Sastojci:

  • ½ kg pileće džigerice 
  • 250 g slanine (mesnate) 
  • 2 glavice crnog luka 
  • 150 g putera
  • 1 dl vinjaka
  • 4 belanceta
  • biber, so 
  • vezica peršuna 
  • ulje 

Priprema: Crni luk sitno iseckajte i pržite na ulju, dodajte seckanu džigericu i slaninu i sve dobro upržite. Gotovu smesu ocedite i posolite, pobiberite i dodajte peršunov list (po želji), prelijte vinjakom i flambirajte. Dodajte saft od prženja i sve dobro promešajte. Kada se potpuno ohladi, propasirajte kroz sitno sito. Dodajte umućen puter, izmešajte i dodajte ulupana belanca. Konačno sve dobro izmešajte (dodajući kapi ulja po potrebi). Servirajte oblikovano kao kuglice uz ostala hladna predjela.

Recepti Jelene Tapavički bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u martu 2014. godine. 

Jelena Tapavički je domaćica iz Novog Sada. Dani su joj ispunjeni gajenjem cveća, pravljenjem kolača za svoju porodicu, ali i pisanjem recepata i kuvanjem raznih jela. Jelena je napisala preko stotinu recepata, a nekoliko njih podelila je i sa čitaocima Lise.