Sastojci:
- ½ kg pileće džigerice
- 250 g slanine (mesnate)
- 2 glavice crnog luka
- 150 g putera
- 1 dl vinjaka
- 4 belanceta
- biber, so
- vezica peršuna
- ulje
Priprema: Crni luk sitno iseckajte i pržite na ulju, dodajte seckanu džigericu i slaninu i sve dobro upržite. Gotovu smesu ocedite i posolite, pobiberite i dodajte peršunov list (po želji), prelijte vinjakom i flambirajte. Dodajte saft od prženja i sve dobro promešajte. Kada se potpuno ohladi, propasirajte kroz sitno sito. Dodajte umućen puter, izmešajte i dodajte ulupana belanca. Konačno sve dobro izmešajte (dodajući kapi ulja po potrebi). Servirajte oblikovano kao kuglice uz ostala hladna predjela.
Recepti Jelene Tapavički bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u martu 2014. godine.
Jelena Tapavički je domaćica iz Novog Sada. Dani su joj ispunjeni gajenjem cveća, pravljenjem kolača za svoju porodicu, ali i pisanjem recepata i kuvanjem raznih jela. Jelena je napisala preko stotinu recepata, a nekoliko njih podelila je i sa čitaocima Lise.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka