Gost koji navrati u novootvoreni restoran Old Square u Grdelici na jugu Srbije, sigurno će biti iznenađen njegovim izgledom, a još više ponudom. Ovaj moderan restoran u svom jelovniku ima mnogobrojne domaće i internacionalne specijalitete, uz koje se služe kvalitetna vina. Z
a ovako dobru kuhinju zadužen je šef Srđan Dimitrijević, koji je 24 godine proveo u velikim internacionalnim kuhinjama, pa je svoje iskustvo doneo ovamo. Određena vrsta začina, sos ili posebna priprema tajna su svake dobre kuhinje.
Srđan kaže da sve što radi, pa i posao koji voli, radi sa uživanjem i zadovoljstvom. Ispričao nam je kako se sprema hrskava piletina i kako se aranžira da bi sva čula uživala.
Hrskava piletina ''Old Skver''
Sastojci:
- 500 g belog pilećeg mesa
- 50 g ulja
- 200 g brašna
- 300 g kukuruznih pahuljica (izmrvljenih rukom)
- 3 jaja
- so, biber
Za sos:
- 3 kašike tartar sosa
- kašičica origana
- 50 g feta sira
Za prilog:
- 250 g krompira
Priprema:
Pileća prsa isecite na štapiće i ostavite ih oko pola sata u ulju. Posolite ih i pobiberite. Ulje dobro zagrejte, a štapiće uvaljajte u brašno, jaja i kukuruzne pahuljice. Tako pripremljene štapiće pržite u tiganju ili fritezi od tri do pet minuta, u zavisnosti od debljine.
Sos se priprema tako što se u tartar sos izrenda feta sir, doda origano i dobro promeša. Kao prilog služi se pomfrit. Krompir oljuštite, operete i isečete u obliku štapića, pa ga ispržite u fritezi ili u tiganju s dosta ulja.
Tekst: Vesna Stanimirović
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka