Gost koji navrati u novootvoreni restoran Old Square u Grdelici na jugu Srbije, sigurno će biti iznenađen njegovim izgledom, a još više ponudom. Ovaj moderan restoran u svom jelovniku ima mnogobrojne domaće i internacionalne specijalitete, uz koje se služe kvalitetna vina. Z

a ovako dobru kuhinju zadužen je šef Srđan Dimitrijević, koji je 24 godine proveo u velikim internacionalnim kuhinjama, pa je svoje iskustvo doneo ovamo. Određena vrsta začina, sos ili posebna priprema tajna su svake dobre kuhinje.

Srđan kaže da sve što radi, pa i posao koji voli, radi sa uživanjem i zadovoljstvom. Ispričao nam je kako se sprema hrskava piletina i kako se aranžira da bi sva čula uživala.

Hrskava piletina ''Old Skver''

Sastojci:

  • 500 g belog pilećeg mesa
  • 50 g ulja
  • 200 g brašna
  • 300 g kukuruznih pahuljica (izmrvljenih rukom)
  • 3 jaja
  • so, biber

Za sos:

  • 3 kašike tartar sosa
  • kašičica origana
  • 50 g feta sira

Za prilog:

  • 250 g krompira

Priprema:

Pileća prsa isecite na štapiće i ostavite ih oko pola sata u ulju. Posolite ih i pobiberite. Ulje dobro zagrejte, a štapiće uvaljajte u brašno, jaja i kukuruzne pahuljice. Tako pripremljene štapiće pržite u tiganju ili fritezi od tri do pet minuta, u zavisnosti od debljine.

Sos se priprema tako što se u tartar sos izrenda feta sir, doda origano i dobro promeša. Kao prilog služi se pomfrit. Krompir oljuštite, operete i isečete u obliku štapića, pa ga ispržite u fritezi ili u tiganju s dosta ulja. 

Tekst: Vesna Stanimirović