Sastojci:

Za testo:

  • 400 g brašna
  • 250 ml mleka
  • pola kocke svežeg kvasca
  • pola kašičice šećera
  • pola kašičice soli

Za fil:

  • 200 g pica-šunke
  • 150 g rendanog kačkavalja
  • 100 g kačkavalja sečenog na štapiće
  • 200 g kečapa
  • origano
  • susam

Priprema: Od navedenih sastojaka umesite testo i ostavite da odstoji 15 minuta, te ga premesite i podelite u 2 jufke. Svaku jufku razvaljajte i stavite u pleh, ali tako da testo bude veće od pleha za oko 2 cm. Na taj obod poređajte kačkavalj sečen na štapiće u krug do ivica pleha i savijte testo koje je virilo kao višak. Picu premažite kečapom, stavite šunku i sir, a na obode pice gde ste stavili kačkavalj na štapiće pospite susam, i celu picu pospite origanom i pecite 15 min na 200 stepeni.

Recepti Sandre Đuretić bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su u magazinu Lisa 14, u aprilu 2014. godine.

Sandra Đuretić je kuvarica iz Beograda, čija strast za kulinarstvom potiče još od malih nogu. S godinama, strast za kuvanjem joj se sve više uvlačila pod kožu, pa i dan danas svakodnevno priprema razne poslastice, kako na poslu tako i kod kuće za svoje najmilije.