Sastojci:
Za testo:
- 400 g brašna
- 250 ml mleka
- pola kocke svežeg kvasca
- pola kašičice šećera
- pola kašičice soli
Za fil:
- 200 g pica-šunke
- 150 g rendanog kačkavalja
- 100 g kačkavalja sečenog na štapiće
- 200 g kečapa
- origano
- susam
Priprema: Od navedenih sastojaka umesite testo i ostavite da odstoji 15 minuta, te ga premesite i podelite u 2 jufke. Svaku jufku razvaljajte i stavite u pleh, ali tako da testo bude veće od pleha za oko 2 cm. Na taj obod poređajte kačkavalj sečen na štapiće u krug do ivica pleha i savijte testo koje je virilo kao višak. Picu premažite kečapom, stavite šunku i sir, a na obode pice gde ste stavili kačkavalj na štapiće pospite susam, i celu picu pospite origanom i pecite 15 min na 200 stepeni.
Recepti Sandre Đuretić bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su u magazinu Lisa 14, u aprilu 2014. godine.
Sandra Đuretić je kuvarica iz Beograda, čija strast za kulinarstvom potiče još od malih nogu. S godinama, strast za kuvanjem joj se sve više uvlačila pod kožu, pa i dan danas svakodnevno priprema razne poslastice, kako na poslu tako i kod kuće za svoje najmilije.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka