Sastojci:

  • 5 jaja
  • 125 g šećera
  • prstohvat soli
  • 100 g gustina
  • 50 g brašna
  • 350 g marmelade od višanja ili jagoda
  • 3,5 dl slatke pavlake
  • 1-2 kašike šećera u prahu
  • 2 kesice učvršćivača za šlag

Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. Razdvojte žumaca i belanca. Žumanca i 80 g šećera umutite, a belanca ulupajte sa solju, pa dodajte 45 g šećera. Umućena žumanca umešajte u sneg, dodajte brašno i gustin, pa sve izručite na papir za pečenje, poravnajte i pecite u rerni 10-12 minuta. Pečen biskvit izvadite na vlažnu kuhinjsku krpu, urolajte i ostavite da se prohladi. Premažite biskvit marmeladom. Slatku pavlaku, šećer u prahu i učvršćivač umutite, pa premažite preko marmelade. Urolajte, ukrasite prah-šećerom, isecite na parčiće i poslužite.

Vreme pripreme: 50 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob