Sastojci:
- 550 g brašna
- 2 dl mleka
- 1 dl vode
- 1 dl ulja
- kockica kvasca
- kašičica šećera
- 2 kašičice soli
Za fil:
- 100 g margarina za mazanje
- 2 žumanceta
- kašičica soli
- 100 g fete
Priprema: U mlako mleko i vodu dodajte kvasac, kašičicu šećera i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe. U odgovarajuću posudu preručite mleko s nadošlim kvascem, dodajte ulje i so, promešajte, a onda zamesite testo s brašnom.
Testo pokrijte krpom i ostavite 45 minuta da nadođe. Za fil umutite margarin i žumanca i dodajte so. Nadošlo testo podelite na dva dela, svaki deo posebno oklagijom razvijte na 3-4 mm debljine. Sa 1/2 umućenog fila premažite razvučeno testo. Sir izgnječite i pospite po premazanom testu. Zatim testo urolajte. Tacnom od šoljice za kafu ili nekim tanjirićem secite testo. Uži deo bi trebalo da bude oko 2 cm širine. Testo secite da vam jednom uži deo bude gore, pa onda dole, u cik-cak potezima. Kifle složite na pleh obložen pek-papirom. Uključite rernu na 200 stepeni, a kifle ostavite da u međuvremenu narastu. Kad se rerna zagreje, nadošle kiflice premažite umućenim belancetom i pospite susamom ili lanom, a onda stavite da se peku u zagrejanoj rerni oko 18 minuta.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka