Sastojci:

  • 400 g mlevenog goveđeg mesa
  • 12 listova testa za lazanje
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 8,5 dl soka od paradajza
  • 2 kašičice supe iz kesice
  • 40 g putera
  • 30 g brašna
  • 2,5 dl bujona
  • 2,5 dl mleka
  • 50 g parmezana
  • so, biber
  • malo muskatnog oraščića

Priprema: Crni i beli luk sitno iseckajte i propržite na ulju. Propržite i meso, dodajte paradajz i instant-supu. Ostavite da se krčka dok se ne zgusne. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Na puteru propržite brašno, pa sipajte bujon i mleko. Uz stalno mešanje kuvajte sos dok ne proključa. Na kraju umešajte i dve kašike parmezana. Ređajte u podmazan pleh testo, pa meso u paradajz-sosu i prelivajte bešamelom. Završite listovima testa, pospite preostalim parmezanom i stavite u rernu na pola sata. 

Vreme pripreme: 105 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob