Sastojci:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 125 g šecera
  • 80 g brašna
  • 60 g skroba

Za krem:

  • 8 listica želatina
  • 500 g malina
  • 500 g posnog sira
  • 100 g šecera
  • 3 kašike soka od limuna
  • 1 kašika šecera u prahu

Priprema:  Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh obložite masnim papirom. Razbijte jaja pa odvojte belanca od žumanaca. 2 Belanca izmiksujte sa 40 g šecera u sneg, a žumanca, 4 kašike vruce vode i 85 g šecera izmiksujte u svetao krem. Izmešajte brašno i skrob, prosejte na krem, dodajte sneg pa sve dobro izmešajte. Smesu razmažite na pripremljeni pleh i pecite 12-15 minuta. Iskrenite biskvit na krpu posutu šecerom, papir premažite vodom i pažljivo maknite. Rolat zatim smotajte pomocu krpe i ostavite da se tako ohladi. Želatin natopite u dosta vode da omekša.

Maline proberite, 250 g izmiksujte i propasirajte. Odmerite 150 g dobijenog pirea pa ga izmešajte sa sirom i šecerom. Zagrejte sok od limuna, u njemu rastopite omekšali želatin, umešajte sve u krem od sira i malina, stavite u frižider. Odmotajte rolat. Krem promešajte i razmažite ga po testu cim pocne da želira. Od ostalih malina nekoliko komada stavite na stranu, ostatak raspodelite po kremu, rolat opet smotajte i ostavite ga u frižideru 3 sata. Pre posluživanja ostatak pirea od malina izmešajte sa šecerom u prahu, pa ga namažite dekorativno preko rolata.

Recepte piše: Marija Jakob