Sastojci za 4 osobe:
- 2 jagnjeća parčeta od buta
- so, biber
- 3 kašike maslinovog ulja
- 500 g šargarepe
- vezica mladog luka
- 2 glavice luka
- 2 čena belog luka
- 500 ml crvenog vina
- prstohvat narendane limunove korice
Priprema:
Meso posolite i pobiberite i ispržite na ulju sa obe strane po desetak minuta. U međuvremenu očistite povrće. Šargarepu isecite na štapiće, mladi luk na kolutiće, a beli i crni luk na kockice. Povrće potopite u vino, dodajte narednanu koricu limuna i meso, poklopite i sve kuvajte na umerenoj vatri tridesetak minuta. Dodajte vodu ako je potrebno.
Meso i povrće izvadite iz šerpe, a tečnost ostavite da vri. Zgusnite sos sa malo skroba ili kukuruznog brašna. Začinite solju i biberom.
Vreme pripreme: 65 minuta
Pripremila: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka