Sastojci za 4 osobe:

  • 2 jagnjeća parčeta od buta
  • so, biber
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 500 g šargarepe
  • vezica mladog luka
  • 2 glavice luka
  • 2 čena belog luka
  • 500 ml crvenog vina
  • prstohvat narendane limunove korice

Priprema:

Meso posolite i pobiberite i ispržite na ulju sa obe strane po desetak minuta. U međuvremenu očistite povrće. Šargarepu isecite na štapiće, mladi luk na kolutiće, a beli i crni luk na kockice. Povrće potopite u vino, dodajte narednanu koricu limuna i meso, poklopite i sve kuvajte na umerenoj vatri tridesetak minuta. Dodajte vodu ako je potrebno.

Meso i povrće izvadite iz šerpe, a tečnost ostavite da vri. Zgusnite sos sa malo skroba ili kukuruznog brašna. Začinite solju i biberom. 

Vreme pripreme:  65 minuta

Pripremila: Marija Jakob