Sastojci (za 4 osobe):

  • 750 g srnećeg mesa
  • 3 glavice luka
  • 3 grančice majčine dušice
  • 4 tanke kriške dimljene slanine
  • 2 kašik e ulja
  • 2 kašike paradajz-pirea
  • 500 ml bujona
  • 2 lovorova lista
  • so, biber
  • 2 kašike džema od ribizli
  • 500 g krompira
  • 500 g šargarepe

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Isecite luk na kockice. Majčinu dušicu operite i protresite. Salninu isecite na trake.

Propržite meso na zagrejanom ulju, pa dodajte slaninu i luk (mešajte da ne zagori). Umešajte paradajz-pire i kratko pržite. Sipajte bujon, dodajte majčinu dušicu, lovorov lis i ostavite da sve proključa. Pobiberite, posolite, pa umešajte džem od ribizli. Poklopite i ostavite da se krčka u rerni oko tridesetak minuta.

Umeđuvremenu krompir i šargarepu isecite na ploške, pa njima pokrijte gulaš. ostavite gulaš u rerni još sat vremena.

Vreme pripreme: 175 minuta

Recepte piše: Marija Jakob