Sastojci (za 4 osobe):
- 750 g srnećeg mesa
- 3 glavice luka
- 3 grančice majčine dušice
- 4 tanke kriške dimljene slanine
- 2 kašik e ulja
- 2 kašike paradajz-pirea
- 500 ml bujona
- 2 lovorova lista
- so, biber
- 2 kašike džema od ribizli
- 500 g krompira
- 500 g šargarepe
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Isecite luk na kockice. Majčinu dušicu operite i protresite. Salninu isecite na trake.
Propržite meso na zagrejanom ulju, pa dodajte slaninu i luk (mešajte da ne zagori). Umešajte paradajz-pire i kratko pržite. Sipajte bujon, dodajte majčinu dušicu, lovorov lis i ostavite da sve proključa. Pobiberite, posolite, pa umešajte džem od ribizli. Poklopite i ostavite da se krčka u rerni oko tridesetak minuta.
Umeđuvremenu krompir i šargarepu isecite na ploške, pa njima pokrijte gulaš. ostavite gulaš u rerni još sat vremena.
Vreme pripreme: 175 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka