Sastojci 12 parčića:
- 325 g brašna
- 50 g kakaa
- 200 g putera
- 280 g šećera
- 7 jaja
- 500 g švapskog sira
- 500 g nemasni jogurta
- 2 kesice čokoladnog pudinga
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. 280 g brašna, kakao, puter, 100 g šećera, 1 jaje i 2 kašike hladne vode zamesite u glatko testo. Tri četvrtine tanko (3-4 mm) razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. Kalup prečnika 24 cm debljine obložite testom, a deo prevucite preko ivice kalupa.
Umutite sir, jogurt, puding u prahu i prašak za pecivo dok ne dobijete glatku masu. Dodajte 6 jaja, pa prelijte preko testa.
Ostatak testa tarite međ rukama i tarite među rukama preko kolača. Pecite u rerni na donjoj rešetki 50-60 minuta. Ako vidite da kolač brzo tamni, prekrijte ga aluminijumskom folijom. Izvadite tortu iz rerne i pustite da se ohladi. Pospite prah-šećerom pre služenja.
Vreme pripreme: 105 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka