Sastojci 12 parčića:

  • 325 g brašna
  • 50 g kakaa
  • 200 g putera
  • 280 g šećera
  • 7 jaja
  • 500 g švapskog sira
  • 500 g nemasni jogurta
  • 2 kesice čokoladnog pudinga
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. 280 g brašna, kakao, puter, 100 g šećera, 1 jaje i 2 kašike hladne vode zamesite u glatko testo. Tri četvrtine tanko (3-4 mm) razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. Kalup prečnika 24 cm debljine obložite testom, a deo prevucite preko ivice kalupa.

Umutite sir, jogurt, puding u prahu i prašak za pecivo dok ne dobijete glatku masu. Dodajte 6 jaja, pa prelijte preko testa.

Ostatak testa tarite međ rukama i tarite među rukama preko kolača. Pecite u rerni na donjoj rešetki 50-60 minuta. Ako vidite da kolač brzo tamni, prekrijte ga aluminijumskom folijom. Izvadite tortu iz rerne i pustite da se ohladi. Pospite prah-šećerom pre služenja.

Vreme pripreme: 105 minuta

Recepte piše: Marija Jakob