Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrskavi kolač sa kajsijama i pudingom od vanile

Desert sa mrvičastom korom, kakve su spremale naše bake, zamirisaće na detinjstvo...

  Izvor: Foto: Profimedia
  • Sastojci (za 12 parčića):
  • Za koru:
  • 150 g brašna
  • 10 g kvasca
  • 80-100 ml mlakog mleka
  • prstohvat soli
  • 20 g šećera
  • 1 žumance
  • 30 g omekšalog putera
  • Za krem: 
  • 20 g pudinga od vanile
  • 150 ml mleka
  • 50 g šećera
  • ½ kesice vanilin-šećera
  • 100 g kisele pavlake
  • I još:
  • 850 ml kajsija (polovine) iz konzerve
  • 250 g brašna
  • 125 g šećera
  • 125 g putera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 1 kašika šećera u prahu 

Priprema:

Prosejte brašno, napravite udubljenje u koje sipajte nadošli kvasac razmućen u mleku sa malo šećera. Umesite testo i ostavite da se diže dvadesetak minuta. Dodajte zatim so, šečer, žumance i puter izamesite glatko testo. Pokrijte ga i ostvaite da se diže još 20 minuta.

Puding, 5 kašika mleka, šećer i vanilin-šećer pomešajte. Stavite mleko da proključa, pa skuvajte fil od pudinga. Ohladite pa pomešajte sa pavlakom.

Ocedite kajsije. Testo razvaljajte, kalup za kolače (prečnika 28 cm) obložite njime. Odozgo stavite fil, pa poređajte voće. Zagrejte rernu na 160 stepeni. Brašno, prašak za pecivo, šećer, puter u komadićima, jaje i so zamesite, pa to testo tarite među rukama preko voća. Pecite kolač 30-40 minuta, pa kad se ohladi pospite šećerom u prahu.

Vreme pripreme: 135 minuta

Recepte piše: Marija Jakob

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije