Piletina sa pivom

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 bataka
  • 4 pileća fileta (od po 150 g)
  • 2-3 glavice luka
  • 100 g mesnate slanine
  • 100 g pečuraka
  • so, biber
  • 2 kašike  ulja
  • 500 ml tamnog piva
  • 1 kašika kukuruznog skorba
  • 1 kašika skroba
  • prstohvat peršuna
  • 5 crnih maslina

Priprema:

Luk isecite na četvrtine, a slaninu iseckajte na veće komade, pečurke prepolovite. Filete isecite na manje komade.

Ispržite piletinu na zagrejanom ulju. U istoj masnoći propržite slaninu i luk, pa dodajte pečurke i masline. Dinstajte nekoliko minuta, pa sipajte malo piva. Poklopite i dinstajte 30 minuta podlivajući pivom. Vratite piletinu i dnstajte još 15 minuta, a ako je potrebno, dodajte malo vode. Tečnost možete zgusnuti skorobom. Pre serviranja jelo pospite seckanim peršunom.

Vreme pripreme: 80 minuta

Recepte piše: Marija Jakob