Sastojci (za 20 parčića):

  • 100 g seckanih lešnika
  • 250 g šećera
  • 325 g putera
  • 600 g šumskog voća
  • 200 g marcipana
  • 1 kesica vanilin-šećera
  • 4 jajeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 150 g jogurta

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Ispecite lešnike. Zamesite 100 g brašna sa 50 g šećera, 75 g putera i izmrvite (tarite) testo među dlanovima. Ohladite mrvice.

250 g putera, 200 g šećera, marcipan, vanilin-šećer umutite zajedno dok ne dobijete vazušastu smesu. Dodajte muteći neprestano jedno po jedno jaje.

Preostalo brašno pomešajte sa praškom za pecivo i jogurtom, pa umestie testo. Kalup obložite papirom za pečenje, preko stavite testo, bobice, pa mrvice. Pecite u rerni 45 minuta.

Vreme pripreme: 75 minuta

Recepte piše: Marija Jakob