Sastojci za 4 osobe:
- 1 šargarepa
- 1 peršun
- 100 g luka
- 6 zrnaca korijandera
- 300 ml crvenog vina
- 300 ml balzamiko sirćeta
- 2 karanfilića
- so, biber
- 800 g junetine
- 30 g rastopljenog putera
- 2 kašike paradajz-pirea
- 1 l goveđeg bujona
- 40 g crne gorke čokolade
- 40 g putera
Priprema:
Šargarepu, koren peršuna i luk isecite na kockice. Izmrvite korijander.Pomešajte sve to sa vinom i sirćetom i dodajte karanfilić, so i biber. U ovoj marinadi ostavite junetinu 24 sata.
Osušite meso, a marinadu ispasirajte. Meso propržite na 30 g putera i kap po kap dodajte marinadu sa pasiranim sastojcima. Umešajte i paradajz-pire, pa sipajte bujon i pokriveno dinstajte oko tri sata.
Izvadite meso i ostavite na toplom, a tečnost kuvajte dok se ne redukuje na pola. Na kraju dodajte rendanu čokoladu i kockice hladnog putera.
Vreme pripreme: 210 minuta + 24 h za mariniranje
Pripremila: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka