Sastojci:
- ½ kg mlevenog telećeg mesa
- kifla ili deblje parče hleba od juče
- 1 l bujona
- 2 glavice luka
- 40 g putera
- narendana kora i sok limuna
- 2 belanceta
- so, bbier
- ½ kašičice naseckanog majorana
- konzerva sardela u ulju
- list lovora
- kašičica naseckanog pimenta
- 30 g brašna
- 2 dl pavlake za kuvanje
- 3 kašike kapara
- kašika senfa
- žumance
Priprema: Potopite stari hleb. Zagrejte bujon. Oljuštite crni luk, pa jedan isecite na kockice i propržite na 10 g putera. Pomešajte ga s mesom, korom limuna, belancima, izgnječenim i oceđenim hlebom, solju, biberom, majoranom i sardelama. Formirajte ćufte. Stavite ih da se kuvaju 15 minuta u bujonu zajedno s drugom glavicom luka isečenom na četvrtine, lovorovim listom i pimentom. Izvadite ih i ocedite. Na preostalom puteru propržite brašno, nalijte pola litra bujona i pavlaku i sve krčkajte oko 10 minuta. Dodajte pomešane kapar i senf, pa začinite sokom od limuna, solju i biberom. Umešajte žumanca i sklonite s vatre (pazite da ne proključa). Ćufte servirajte sa supom. Možete da garnirate vlašcem i krompirom.
Vreme pripreme: 55 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka